Jelenlegi hely

Címlap

Hirek

Itt a lista: ezeket az élelmiszereket kerüld, károsak lehetnek

A vizsgált szaloncukrok szinte egytől egyig az elfogadhatónál jóval nagyobb mértékben tartalmaznak transzzsírokat, amelyekről bebizonyosodott, hogy nagymértékben felelősek a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedésekért.

 

Szép számban szerepelnek a listán olyan egészségesnek vélt élelmiszerek, például müzliszeletek, amelyekről kiderült, a tolerálhatónál tízszer több transzzsírt tartalmaznak.

Miért lassulhat a globális felmelegedés?

Kína a napfényt is elhomályosító ipari szennyezése és az üvegházgázok a vártnál kisebb hőelnyelése segíthet megmagyarázni a globális felmelegedés 2000-től tartó csökkenését.

Almásfüzitőn nem épülhet erőmű a vörösiszap tározó mellett

A győri környezetvédelmi felügyelőség természetkárosító hatások miatt első fokon elutasította a Bakonyi Erőmű Almásfüzitőre tervezett létesítményének környezetvédelmi engedélykérelmét – közölte a felügyelőség honlapján megjelent határozatában.

Az indoklás szerint a 870 megawattos, gázüzemű, áramot termelő erőmű Dunából kiemelt és oda visszavezetett hűtővize több kilométeren át növelné a folyó hőmérsékletét. A melegebb víz és a vízkivételi műhöz szükséges mederrendezés Natura 2000-es élőhelyeket semmisítene meg, valamint az őshonos halfajok életterét csökkentené.

Gumibitumen gyártását kezdte meg a Mol Zalaegerszegen

A Pannon Egyetemmel közösen végzett kutatás-fejlesztés után a Mol Nyrt. megkezdte Zalaegerszegen a szabadalmaztatott gumibitumen gyártását – jelentették be a cég vezetői csütörtökön, a Mol zalai finomítójában.

Galambos László, a Mol finomítás vezetője az üzem indítása alkalmából elmondta: a Gazdasági Operatív Program keretéből 128 millió forint támogatást nyert az olajvállalat, és még további 250 millió forintot fordított a termék fejlesztésére és a gyártóüzem kialakítására.

Több mint hatszázmillió forintból építik újjá az isaszegi szennyvíztisztító telepet

Letették az új isaszegi szennyvíztisztító telep alapkövét csütörtökön, a település a beruházás teljes bekerülési költségének 85 százalékát kitevő támogatást nyert az EU kohéziós alapjából – közölte a város polgármestere a projektnyitó rendezvényt követően az MTI–vel. 

Vízbázis védelmi beruházás indul a dél-békési térségben

Vízbázis védelmi projekt indul száz százalékos EU támogatással 499 millió forintból a dél-békési térségben.

Az Alföldvíz Zrt. üzemeltetésében öt ivóvíz-kitermelő telep működik a Maros hordalékkúpja felett, a térség egyik legnagyobb egészséges vízbázisán. A nyertes KÖVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.-vel az Alföldvíz csütörtökön írta alá a kivitelezői szerződést – mondta Nagy László az Alföldvíz Zrt. műszaki vezérigazgatója Békéscsabán, sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hulladékgazdálkodási ügynökség: sikeres volt a szelektív gyűjtés kampánya

Sikeresnek értékelte szerdai közleményében a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő országos kampányát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.

Elég a tespedésből: sétáljunk, kiránduljunk egészségünkért!

Az egyik legjobb kikapcsolódás a kirándulás. Sétálni a közeli zöld környezetben, gyalogolni az erdőben, vagy nagyobb túrát tenni szép vidéki tájakon.

Mindegy miről van szó, egy nagyvárosban, főleg fővárosban élő és dolgozó embernek heti, kétheti rendszerességgel ki kellene rándulnia a legközelebbi természetbe, ha pedig olyan szerencsés helyzetben van, hogy a természet lágy ölének meglátogatása csak egy karnyújtásnyira van, akkor tényleg nem mondhat nemet!