Jelenlegi hely

Címlap

Több mint hatszázmillió forintból építik újjá az isaszegi szennyvíztisztító telepet

Letették az új isaszegi szennyvíztisztító telep alapkövét csütörtökön, a település a beruházás teljes bekerülési költségének 85 százalékát kitevő támogatást nyert az EU kohéziós alapjából – közölte a város polgármestere a projektnyitó rendezvényt követően az MTI–vel. 

Hatvani Miklós (Fidesz – Április 6 Kör) elmondta, hogy a még idén kezdődő munkálatok során a jelenleg csupán a település 65 százalékát ellátni képes, napi 750 köbméter kapacitású, korszerűtlen telep helyett egy új, 1350 köbméter napi kapacitású létesítményt építenek fel, mely minden téren megfelel a jelenlegi jogszabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak.

A 653 millió forintba kerülő beruházással megoldódik a szennyvíziszap komposztálóval történő kezelése, csökken a talaj és a talajvíz szennyezettsége, javul a felszín alatti vizek minősége, egészségesebbé válik a lakókörnyezet – tette hozzá.

Isaszeg önkormányzata a közbeszerzési eljáráson nyertes Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.-t bízta meg a kivitelezés lebonyolításával; a szerződést az alapkőletétellel egyidejűleg írták alá – közölte Hatvani Miklós.

Forrás: MTI 2012. október 18.